آمار معتادان كشور سه ميليون و 700 هزار نفر است
خبرگزاري فارس:رئيس اداره پيشگري و درمان سوء مصرف مواد وزارت بهداشت گفت: براساس پژوهشي كه در سال 80 با همكاري دفتر مقابله با جرائم و مواد مخدر سازمان ملل انجام شد، سه ميليون و 700 هزار نفر در ايران معتاد به مصرف مواد مخدر هستند.
محسن وزيريان در گفتگو با خبرنگار اجتماعي فارس افزود: تاكنون آمار رسمي معتادان كشور بيانگر وجود يك ميليون و 200 هزار معتاد و 800 هزار نفر مصرف كننده تفنني مواد مخدر بود اما با توجه به اين پژوهش حدود 5 درصد كل افراد جامعه مصرف كننده دائمي مواد مخدر هستند و اين آمار بالاتر از ميانگين 3 درصدي مصرف مواد مخدر در جهان است.
وي ادامه داد: از ميان معتادان به مصرف مواد مخدر در كشور 137 هزار نفر مصرف كننده مواد مخدر تزريقي هستند كه بيشترين آسيبهاي ناشي از مصرف مواد مخدر مانند ابتلا به ويروس HIV و هپاتيت C اين افراد را تهديد ميكند.
وزيريان گفت: به نظر ميرسد آمار 3 ميليون و 700 هزار نفري مصرف كنندگان مواد مخدر در كشور با واقعيات جامعه منطبق باشد و تلاشي براي كم جلوه دادن معتادان انجام نشده است.
وي ادامه داد: اعتياد به مواد مخدر يك بيماري است كه به تدريج فعاليتهاي فردي، اجتماعي و خانوادگي فرد را مختل ميكند، او را از گردونه توليد در جامعه خارج ميكند و شرايط را براي ارتكاب جرم و بزه به خصوص دزدي براي تامين هزينه مواد مخدر مورد نياز آماده ميكند.
وي افزود: مهمترين آسيب ناشي از سوء مصرف مواد مخدر ابتلا به ايدز و هپاتيت C از طريق تزريق مواد مخدر با سرنگ آلوده است به طوري كه ابتلا به ايدز از طريق سرنگ آلوده عامل اول ابتلا به اين بيماري در كشور است و 58 درصد مبتلايان به اين بيماري از اين طريق آلوده شدهاند.
وزيريان افزود: مهمترين اقدامي كه براي كاهش اين آسيب انجام ميشود، استفاده از متادون به عنوان يك ماده مخدر قانوني خوراكي به جاي تزريق يك ماده مخدر غيرقانوني است به طوري كه در اغلب كشورها اين روش تا 70 درصد موفقيتآميز بوده است.
وي ادامه داد: روش ديگر، ارائه سرنگ استريل به معتادان تزريقي است كه براي معتاداني كه از روش درمان جايگزين با متادون استقبال نميكنند بكار مي رود،اين روش از سال 79 در كلينكهاي مثلثي وزارت بهداشت اجرا مي شود و از امسال نيز در مراكز پاتوق معتادان اجرا مي شود.
رئيس اداره پيشگيري و درمان سوء مصرف مواد وزارت بهداشت افزود: به منظور كاهش آسيبهاي ناشي از استعمال مواد مخدر، طرح ساماندهي معتادان خياباني از امسال با راهاندازي پاتوقهاي بهداشتي معتادان در شهرهاي بزرگ اجرا مي شود، اين طرح با نظارت ستاد مبارزه با مواد مخدر و از سوي وزارت بهداشت و سازمان بهزيستي اجرا ميشود.
وزيريان گفت: اولين مزكز اين پاتوقها در تهران در منطقه دروازه غار اجرا شده و از 2 هزار معتاد خياباني اين منطقه، تاكنون 1200 نفر معادل 60 درصد اين افراد تحت پوشش طرح قرار گرفتهاند و در كرمانشاه نيز از كل جمعيت 10 هزار نفري معتادان خياباني، حدود هزار نفر معادل 10 درصد اين افراد تحت پوشش اين طرح قرار گرفتهاند.
وي ادامه داد: احداث پاتوقهاي كاهش آسيب معتادان كه با جايگزين كردن متادون، در اختيار نهادن سرنگ استريل و آموزش معتادان انجام مي شود، امسال در پنج شهر ديگر شيراز، مشهد، اصفهان، كرمان و اهواز راهاندازي ميشود.
وزيريان گفت: اين طرح با پشتيباني وزارت بهداشت و سازمان بهزيستي و از سوي سازمانهاي غير دولتي محلي اجرا مي شود و 585 ميليون تومان براي اجراي آن در سال 83 با تصويب ستاد مبارزه با مواد مخدر در اختيار وزارت بهداشت قرار گرفته است.
سیرک محاکمات و شوی مبارزه با فساد
۴ سال قبل